İçindekiler
ToggleSatış sonrası hizmet yeterlilik belgesi, belirli firmalar tarafından elde edilmesi gereken onaylı belgelerdir. Bu belgeler, firmaların sahip olduğu hizmetleri ve hizmetleri gerçekleştirmek adına sahip oldukları malzemelerin varlığı konusunda kesin olarak bilgi verir. Onaylanmış olması standartlaşması konusunda birlik sağlar.
Yurt içinde üretilen herhangi bir ürün ya da ürünlerin satış noktasından ithalatçılara ulaşılma sürecine kadar yeterli bakımların ve onarımların yapılmasını sağlayan araçların varlığını belgeler. Sadece üretim aşamasında değil aynı zamanda üretim sonrasında da satış anına kadar geçen süreçte gerekli araçların sağlandığını kanıtlar.
Yeni iş yatırımı yapmadan ya da var olan firmada işlemleri sağlamak adına satış sonrası hizmet yeterlilik belgesi gerekir. Bu şu anlama gelir; firmanın üretim ve satış anına dek gerekli şartları sağlar. Üretim ve satış adına herhangi bir engeli yoktur ekipman anlamında tam donanımlıdır. Bu da üretim sırasında ve sonrasında aksaklık oluşmadığını belgeler.
Bahsedilen satış sonrası hizmet yeterlilik belgesi tek bir sektör ya da firmaya hitap etmez. Aksine üretim ve hizmet sunan tüm firmalar için gereklidir. Bu firmalar belirli standartların altında olmadığını kanıtlamak adına başvuru neticesinde belgeyi alabilir. Belgeyi alabilmek adına ilk olarak başvuru yapılması gerekir. Sonrasında süreçler ilerleyecektir.
Hizmet veren firmalar tarafından satış sonrası hizmet yeterlilik belgesi alınması zorunludur. Homeofis hizmet vermeyen fiziksel olarak var olan firmaların bahsedilen belgeyi alması şarttır. Aksi takdirde istenilen standartlara ulaştığı kanıtlanmadığından yaptırımlara uğrayabilir, hizmet kalitesi müşteri tarafından tartışılabilir.
Hizmette ve satış sonrası kalite değerini arttırmak adına bilgi almak ve belge sahibi olmak adına belirli eğitimden geçmek gerekir. Bununla kalmayarak firmaların elinde var olan ekipmanların tam olması gerekiyor. Devlet tarafından verilen bu belge öncesi ek bilgilendirme dosyasında yer alan tüm ekipmanların tam olarak var olduğunun kanıtlanmasıyla birlikte belgelendirme süreci ilerliyor.
Satış sonrası hizmet yeterlilik belgesi, e-SSHYB sitesi üzerinden yapılır. Online olarak gerçekleştirilen başvuruş süreçleri değerlendirme adına izlemelerle ilerler. Bununla kalmayarak firma tarafından belirli belgelerin verilmesi gerekiyor. Başvuru sürecinde e-imza kullanarak başvuru yapılır daha sonra onaylatma yapılır.
Onay almayan firmaların işlemleri geçerli olmayacaktır. Bu yüzden işlemlerin tam anlamda tamamlandığından emin olmak firma sahibi tarafından şarttır. Aksi takdirde üretim sonrası satış sırasında aksaklıkların yaşanması an meselesi olacaktır. Bunun için bu alanda İlter Danışmanlık firması ile iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.
Satış sonrası hizmet yeterlilik belgesi alınması amacıyla belirli bir prosedür işlenmektedir. Bu prosedürün aşamalar halinde tamamlandığı görülüyor. Böylece adım adım firmalar tarafından da takiplerin yapıldığı bilinir. Süreçler zorlayıcı olmadığı gibi gerekli hazırlığı olan firma sahipleri tarafından zorlanmadan tamamlanacaktır.
Süreç ilk olarak bu belgeye başvuru süreciyle başlar. SSHYB sitesi üzerinden e-imza ile başvuru süreci başlatılır. Firmaya dair gerekli bilgilerin girilmesiyle sürece start verilir. Daha sonra ek dosya kapsamında kanıtlama amacıyla evrak yüklemesi yapılır. Evraklar tamamlandıktan sonra değerlendirme süreci başlar. Değerlendirme süreci olumlu sonuçlandıktan sonra devlet kapsamında belge işlenir.
Ulusal anlamda devlet kapsamında belirli bir standart oluşturmak hedeflenir. Devlet gözetiminde ve kapsamında standartlar belirlenir. Bu standartların oluşturulması ve kanıtlanması adına başta TSE olmak üzere TSE kapsamındaki diğer merkezler tarafından süreç tamamlanır. İhtiyacınız olan satış sonrası hizmet yeterlilik belgesi için internet üzerinden başvuru yaparak ilerleme sağlayabilirsiniz.
Belgelendirme firmaları ve devlet kapsamındaki kuruluşlar tarafından satış sonrası hizmet yeterlilik belgesi verilir. Belgelendirme sürecinde fiyatlandırma konusunda net bir bilgi vermek oldukça zordur. Çünkü firmaların başvurduğu alan ve bununla birlikte sene içerisinde değişen fiyatlandırmalar güncellik konusunda bilgi vermeyi zorlaştırır.
Firmaların bizzat başvuru yaparak net bilgi alması gerekir. Başvurulan merkeze iletilecek fiyatlandırma sorusu dahilinde ödemeniz gereken ücreti öğrenebilirsiniz. Böylece doğru bilgiye erişim daha kolay sağlanır. Zira internet üzerinde belirtilen fiyatlandırmalar çoğu zaman güncelliğini yitirmiş şekildedir ve firma sahiplerinin yanlış bilgi almasına sebep olur.
Automated page speed optimizations for fast site performance